Aktualizacja wewnętrznego oprogramowania przyspieszająca działanie aparatów Sony α77 i α65

Najnowsza aktualizacja wewnętrznego oprogramowania do wersji 1.05 umożliwia kompensację aberracji i winietowania w obrazach z jeszcze większej liczby obiektywów.

Aktualizacja oprogramowania do wersji 1.05, którą można pobrać za darmo od 29 marca 2012 r., przyniesie kilka ulepszeń funkcjonalnych w obu aparatach. Oprócz poprawy szybkości działania, zapewni współpracę z dodatkowymi obiektywami Carl Zeiss i Sony z bagnetem typu A.

Kompensacja winietowania iaberracji Oba aparaty umożliwiają teraz korygowanie winietowania i bocznej aberracji chromatycznej w obrazach rejestrowanych 11 obiektywami z mocowaniem A, w tym sześcioma nowymi modelami:

  • SAL-24F20Z (Carl Zeiss)
  • SAL-85F14Z (Carl Zeiss)
  • SAL-135F18Z (Carl Zeiss)
  • SAL-70300G (G)
  • SAL-35F18
  • SAL-50F18

    Sprawniejsze działanie
    Dla zapewnienia większej sprawności i szybkości działania obu aparatów, wprowadzono także szereg udoskonaleń.

  • Automatyczne sprawdzanie zdjęcia działa teraz szybciej; nie pojawia się informacja o przetwarzaniu
  • Skróceniu uległ czas między użyciem wyłącznika a wyłączeniem urządzenia
  • Poprawiono szybkość działania przedniego i tylnego pokrętła

    Szybkość i dokładność działania automatyki ostrości
    Poprawiono dokładność działania autofokusa przy nastawianiu ostrości w scenach z obiektami o dużej różnicy w kontraście (dotyczy SLT-A77), a przy korzystaniu z nowego superteleobiektywu 500 mm F4 G SSM Sony SAL500F40G uzyskano także szybsze nastawianie ostrości. W efekcie nabywcy tego produkowanego na zamówienie teleobiektywu o dużej jasności będą mogli szybciej uzyskać ostry obraz sportowca, dzikiego zwierzęcia lub innego odległego obiektu. Zarejestrowany użytkownicy aparatów z półprzezroczystym lustrem Sony α77/α65 będą mogli pobrać aktualizację wewnętrznego oprogramowania do wersji 1.05 za darmo, od 29 marca, spod następującego adresu: http://www.sony.pl/support/pl/hub/SLT-A


data ostatniej modyfikacji: 2012-03-30 12:46:04
Komentarze
 
Polityka Prywatności